ROSA - Agentia Spatiala Romana

07/11/2022 | News release | Distributed by Public on 07/11/2022 06:36

Cum puteți vedea noile imagini Webb

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită marți, 12 iulie, să urmăriți dezvăluirea primelor imagini ale telescopului spațial Web. Puteți urmări transmisiunea în direct, să participați la un eveniment fizic sau să vă alăturați activităților ESA de pe rețelele sociale.

Luni, președintele american Joe Biden va prezenta una dintre primele imagini în cadrul unei transmisii în direct, ce va avea loc la 23:00 CEST (miezul nopții în România). Transmisia va putea fi urmărită în direct pe ESA Web TV. Imaginea va fi prezentată și pe canalele ESA.

Aceste prime imagini ale telescopului spațial internațional NASA/ESA/CSA James Webb vor revela întreaga putere a telescopului, aflat la început de drum în misiunea sa de a dezvălui universul în infraroșu. De la cele mai îndepărtate imagini ale Universului realizate vreodată, la cicluri de viață stelară, galaxii care interacționează și informații despre exoplanete, Webb este pregătit să ne uimească într-o gamă largă de subiecte.

NASA, ESA și CSA organizează o transmisiune comună pentru a dezvălui noile imagini, una câte una, însoțite de comentarii în direct ale experților. ESA găzduiește transmisia pe ESA Web TV. Aceasta va începe cu o serie de discursuri la ora 15:45 CEST (16:45 ora României), va continua cu dezvăluirea imaginilor însoțite de comentariile unor experți în cadrul unei transmisiuni în direct de la ora 16:30 CEST (17:30 ora României) și cu un briefing pentru presă la ora 18:00 CEST (19:00 ora României).

Imaginile vor fi publicate simultan pe site-urile Webb și ale agențiilor partenere, precum și pe conturile de socializare ale acestora.

Urmăriți site-ul esa.int pe măsură ce fiecare imagine este dezvăluită pe 12 iulie, între orele 16:30 CEST și 17:30 CEST. Setul complet de imagini va fi, de asemenea, disponibil prin intermediul arhivei ESA Space aici.

Mai multe evenimente speciale vor avea loc peste tot în Europa pentru a sărbători această etapă importantă a misiunii și pentru a prezenta imaginile câtor mai mulți cetățeni de pe continent.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA/ATG medialab