Banca Transilvania SA

12/27/2022 | Press release | Distributed by Public on 12/27/2022 03:10

Premiere BT în 2022

Ca în fiecare an, Banca Transilvania a marcat și în 2022 premiere pe piață. Noutățile au avut legătură mai ales cu serviciile pentru clienți și cu dezvoltarea Grupului Financiar BT.

Încasări instant în euro prin Banca Transilvania, premieră pe piață (septembrie)

BT a lansat încasările instant în euro, serviciu gratuit prin care persoanele fizice și juridice primesc, pe loc, banii, prin una dintre băncile din Europa care fac parte din sistemul de decontare TIPS (TARGET instant payment settlement).

Serviciul s-a bucurat de impact chiar de la lansare: din prima zi, aproape 15% din încasările clienților BT în euro sunt instant. Banca pregătește pentru începutul anului viitor lansarea plăților instant în euro. Detalii aici.

Experiență nouă în interacțiunea clienților cu BT: Call Center Vizual (august)

Banca Trasilvania și FICX (CallVU) au lansat Call Center Vizual, un mod nou de interacțiune a clienților cu BT. Persoanele care iau legătura prin telefon cu echipa Call Center BT au opțiunea Call Center Vizual, meniu interactiv prin care pot selecta modul de obținere a informațiilor: prin self-service, chat, chatbot, aplicația BT Visual Help sau prin intrarea în dialog cu un consultant BT.

Acest nou serviciu ajută clienții să facă self-banking: 50% dintre persoanele care apelează la Call Center aleg această opțiune, față de 37%, cât era la începutul anului. Banca a atins lunar 300.000 de sesiuni vizuale. Detalii aici.

Stup, primul spațiu fizic și virtual pentru antreprenori lansat de o bancă (iulie)

Pentru a susține și altfel decât prin banking comunitatea antreprenorială, Banca Transilvania a deschis Stup. Practic, BT a creat infrastructura necesară conectării antreprenorilor cu furnizori de servicii și produse pentru înființarea, gestionarea, managementul unei afaceri. Stup se află în București, pe Calea Șerban Vodă nr. 206-218 și are, de asemenea, prezență online, www.btstup.ro.

Din iulie și până în decembrie, 3.500 de antreprenori au vizitat Stupul pentru consultanță, soluții de business, evenimente. Iar în comunitatea Stup sunt acum 6.500 de membri. Detalii aici.

Idea::Bank, prima bancă 100% online din România (iunie)

Odată cu finalizarea integrării Idea::Bank în Grupul BT și cu anunțarea noului CEO și a echipei de top management, Banca Transilvania a făcut publice planurile pentru Idea::Bank: va fi prima bancă 100% digitală made in Romania, destinată clienților cu apetit pentru banking la distanță. Idea::Bank este acum în etapa de remodelare organizațională.

Noutăți despre Idea::Bank - cum ar fi modelul de business bazat pe transformare digitală sau rebranding - vor fi anunțate în 2023. Detalii aici.

Prima finanțare blue IFC din România: 100 de milioane de euro pentru BT (iunie)

Banca Transilvania a primit 100 de milioane de euro din partea IFC, reprezentând prima finanțare din Europa Centrală și de Est din categoria împrumuturi blue. Detalii aici.

Code Crafters, compania de tehnologie a Băncii Transilvania (martie)

Banca Transilvania are, din acest an, propria companie de tehnologie, Code Crafters, care ajută la creșterea capacității propri de dezvoltare a soluțiilor IT. Activitatea companiei a început în aprilie a.c., cu echipă formată din persoane cu experiență solidă atât în firme de tehnologie și outsourcing, cât și în banking. Structura Code Crafters este similară companiilor de profil, centrată pe echipe mici, autonome, pasionate de tehnologie și inovație. Detalii aici.

Ca de fiecare dată, premierele înseamnă curaj, primii pași, parteneri și echipă.