Med Life SA

05/24/2024 | Press release | Distributed by Public on 05/24/2024 04:20

MedLife demarează un plan ambițios de a dezvolta cea mai mare rețea de îngrijire a sănătății mintale, sub umbrela MindCare

MedLife demarează un plan ambițios de a dezvolta cea mai mare rețea de îngrijire a sănătății mintale, sub umbrela MindCare

  • Cu o experiență în București de peste 12 ani în oferirea de servicii de psihiatrie și psihoterapie la cel mai înalt nivel, MindCare duce mai departe rețeta de succes și se extinde la nivel național.
  • MedLife va oferi servicii integrate de îngrijire a sănătății mintale, sub umbrela MindCare, în mai multe orașe din țară, începând cu Constanța și Craiova;
  • Extinderea rețelei are la bază statistici îngrijorătoare privind sănătatea mintală și o creștere acută a cererii pentru servicii de psihiatrie și psihoterapie;
  • Pe termen mediu și lung, MedLife își propune să dezvolte cea mai mare rețea de centre integrate pentru sănătate mintală la nivel național.

București, 24 mai 2024: MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România, își intensifică angajamentul pentru îngrijirea sănătății mintale prin intenția de a extinde, la nivel național, a rețelei sale de centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie, Mindcare. Demersurile de consolidare pe această nișă medicală sunt determinate de tendințele tot mai accentuate de a apela la servicii de sănătate mintală, în special în urma pandemiei.

În România, nevoia de servicii de sănătate mintală este în creștere constantă. Datele arată că, în țara noastră, există, în medie, 12 medici psihiatri la suta de mii de locuitori, în timp ce media europeană este de 171. Acest deficit se întâmplă în timp ce prevalența tulburărilor mintale și de comportament aproape s-a dublat în ultimii 10 ani, ajungând de la aproximativ 1566 de cazuri la 100.000 de persoane în 2012 la aproximativ 2890 de cazuri la 100.000 de persoane în 20212. În plus, România se află pe locul 58 în lume în ceea ce privește rata de suicid și pe locul 126 în ceea ce privește depresia. Anxietatea, depresia și tulburările de comportament sunt printre principalele cauze de boală și suferință în rândul tinerilor. Potrivit unor studii recente, aproximativ 22.000 de copii și tineri trăiesc cu un diagnostic de boală mentală în țară3. Alte studii arată că aproape jumătate dintre adolescenții din România au avut cel puțin o dată gânduri de suicid, iar peste un sfert s-au simțit triști tot timpul și nu au putut scăpa de tristețe.4

Având în vedere aceste date care evidențiază nevoia acută de intervenții și resurse adecvate pentru îngrijirea și prevenirea problemelor de sănătate mintală în rândul populației, MedLife a decis extinderea, la nivel național, a centrelor de excelență în psihiatrie și psihoterapie MindCare.

Cu o experiență de peste 12 ani în București, MindCare duce mai departe rețeta de succes și în principalele orașe din țară, primele unități din țară urmând să fie inaugurate la Craiova și Constanța.

"Obiectivul nostru major de a face România bine împreună nu poate fi atins dacă nu ne îndreptăm atenția și resursele spre o nișă considerată încă tabu sau aproape inexistentă pe agenda publică. Stigmatizarea, lipsa accesului la servicii adecvate și deficitul de specialiști în domeniul sănătății mintale sunt provocări semnificative pe care MedLife, în calitate de lider al serviciilor medicale private, are capacitatea de a le confrunta. Prin planul de extindere națională al MindCare, ne asumăm un nou angajament puternic, acela de a îmbunătăți accesul la serviciile de sănătate mintală în România și de a contribui semnificativ la creșterea gradului de conștientizare și de îngrijire în acest domeniu esențial al sănătății", a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife.

Pe termen mediu, MedLife își propune să deschidă centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie, MindCare, în peste 10 locații din întreaga țară, în funcție de cererea locală.

Clinicile MindCare se disting prin abordarea lor inovatoare și holistică în furnizarea serviciilor de sănătate mintală. Pacienții beneficiază de o gamă cuprinzătoare de servicii care acoperă toate aspectele îngrijirii sănătății mintale, de la evaluarea inițială și diagnosticare până la tratament și gestionarea pe termen lung a afecțiunilor. Prin integrarea diferitelor modalități terapeutice și abordări, precum terapia individuală, terapia de grup, terapia de cuplu, terapia cognitiv-comportamentală, terapia prin artă sau muzică, precum și programele de reabilitare și integrare socială, clinicile MindCare asigură o îngrijire personalizată și adaptată nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

În cadrul clinicii, atât abonații corporate, cât și persoanele fizice, beneficiază de discounturi substanțiale, încurajând astfel accesul la îngrijirea sănătății mintale pentru toți cei care au nevoie.

***

Despre Grupul MedLife

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reușit să își recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investițiilor din ultimii ani.

În prezent, Grupul MedLife deține cea mai puternică rețea de diagnostic și tratament din România, cu 700 locații proprii și partenere la nivel național și peste 6,5 milioane de pacienți unici care au apelat la servicii de prevenție, wellness, tratament și spitalizare. Totodată, peste 800.000 de angajați beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din țară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică și experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie, MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale, în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

1"Tabloul sănătății mintale în România", Raportul studiului realizat de Consiliul Economic și Social, noiembrie 2023, pag. 67: https://www.ces.ro/newlib/PDF/2023/Tabloul-sanatatii-mintale-in-Romania-2023.pdf?1

2Campania "Ziua Mondială a Sănătății Mintale", 10 octombrie 2023, "Mințile noastre, drepturile noastre", slide 6: https://asphd.ro/wp-content/uploads/2023/10/SANATATEA-MINTALA-OCT.-2023.pdf

3https://insp.gov.ro/2023/05/30/despre-sanatatea-mintala-a-adultilor-tineri/

4"Sănătatea mintală a copiilor și a adolescenților din România", studiu UNICEF: https://www.unicef.org/romania/ro/documents/s%C4%83n%C4%83tatea-mintal%C4%83-copiilor-%C8%99i-adolescen%C8%9Bilor-din-rom%C3%A2nia-scurt%C4%83-radiografie