Med Life SA

04/23/2024 | Press release | Distributed by Public on 04/23/2024 07:29

Gest de speranță! Beatrice Câșlaru, multiplă campioană la înot, și-a donat prima medalie europeană în cadrul programului MedLife de testare genetică gratuită pentru copiii cu[...]

Gest de speranță! Beatrice Câșlaru, multiplă campioană la înot, și-a donat prima medalie europeană în cadrul programului MedLife de testare genetică gratuită pentru copiii cu cancer

  • Beatrice Câșlaru, o prezență emblematică în lumea înotului, și-a donat prima medalie pe care a obținut-o la nivel internațional copiilor cu cancer, în cadrul programului gratuit de testare genetică dezvoltat de MedLife;
  • Până în prezent, 350 de copii cu afecțiuni oncologice au fost înscriși în programul #SperanțaNuMoareDeCancer, ceea ce înseamnă că 1 din 2 copii recent diagnosticați cu cancer în România a beneficiat deja de program*;
  • Înscrierea în program se face în continuare gratuit prin completarea formularului și încărcarea dosarului medical pe pagina www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer;
  • #SperanțaNuMoareDeCancer este un program dezvoltat integral din fonduri proprii MedLife;
  • În prezent, MedLife este operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național.

București, 23 aprilie 2024 - MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, anunță că o nouă multiplă campioană se alătură primului program de testare genetică gratuită pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, #SperanțaNuMoareDeCancer, în calitate de Ambasador al Speranței. Beatrice Câșlaru, al cărei nume este reprezentativ în istoria înotului românesc, și-a donat prima medalie europeană, în semn de speranță pentru copiii recent diagnosticați cu cancer.

Recunoscută ca un simbol al perseverenței și excelenței sportive, Beatrice Câșlaru a oferit medalia de bronz la 200 m liber pe care a obținut-o la Campionatul European de juniori din 1989 pentru a fi topită și transformată în 50 de fundițe aurii (simbol al luptei împotriva cancerului pediatric), urmând să fie dăruite copiilor care înving cancerul.

"Performanța sportivă a fost mereu un pilon central al vieții mele, dar cred că adevărata victorie nu stă doar în strălucirea medaliilor, ci în puterea de a dărui speranță celor care au cel mai mult nevoie de susținerea noastră. Am obținut prima medalie europeană la doar 14 ani, având în minte încurajarea primită de la tatăl meu și în inimă o determinare de nezdruncinat. Ca sportivă de la o vârstă fragedă, ca susținătoare a echipei de înot a României de juniori, dar și ca mamă, cred cu toată ființa mea în forța acestor copii de a câștiga lupta vieții lor. Au însă nevoie de susținerea noastră și aici intervine rolul nostru, al tuturor: al părinților care le sunt aproape, al personalului medical care îi îngrijește, al MedLife prin programul gratuit de testare genetică, dar și al tuturor celor care pot share-ui în rețeaua lor acest beneficiu care poate contribui la o șansă în plus la viață pentru copiii diagnosticați recent cu cancer", a declarat Beatrice Câșlaru, campioană la înot, medaliată la toate competițiile majore.

Povestea medaliei și motivul donării sunt prezentate într-un scurt video.

Alături de ea, alte nume mari din sportul românesc, precum David Popovici, Maria Olaru și Mihai Leu și-au donat medalii de suflet pentru a-și arăta susținerea pentru copiii care se confruntă cu boli grave, devenind astfel Ambasadori ai Speranței în cadrul programului gratuit de testare genetică dezvoltat de MedLife.

Lansat oficial pe 15 februarie 2023, programul #SperanțaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 350 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticați recent cu afecțiuni oncologice.

În cadrul programului, pacienții pediatrici beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

"Cu ajutorul tehnologiei avansate Illumina TruSight Oncology 500, identificăm biomarkeri esențiali, de la cei frecvenți la cei rari, descoperind astfel mutații care stau la baza bolii. Acest nou pas în medicina personalizată poate fi cheia către tratamente țintite, oferind speranță atât pacienților, cât și familiilor", a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară, MedLife.

Copiii recent diagnosticați cu cancer pot fi înscriși în continuare în programul #SperanțaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire națională, finanțat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina dedicată programului.

***

Despre Grupul MedLife

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reușit să își recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investițiilor din ultimii ani.

În prezent, Grupul MedLiFe deține cea mai puternică rețea de diagnostic și tratament din România, cu 700 locații proprii și partenere la nivel național și peste 6,5 milioane de pacienți unici care au apelat la servicii de prevenție, wellness, tratament și spitalizare. Totodată, peste 800.000 de angajați beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din țară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică și experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie, MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale, în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

*Raportul este unul estimativ pentru că nu există informații oficiale publice, în acest moment, privind numărul de copii diagnosticați cu cancer în anul în curs. Potrivit Analizei cazuisticii Registrului Național al Cancerelor la Copil în România (2010 - 2017), 400 de copii și tineri sunt diagnosticați și tratați în fiecare an în clinicile de oncologie pediatrică din România. O altă sursă, platforma Comisiei Europene care măsoara incidența cancerului la copii în fiecare stat UE, ECIS - European Cancer Information System, arată că, în anul 2022, incidența cancerului pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 - 19 ani a fost de 545 de cazuri. Din decembrie 2022, în cadrul Primului Program de Testare Genetică Gratuită pentru Copiii Bolnavi de Cancer au fost înscriși peste 350 de copii recent diagnosticați cu afecțiuni oncologice.