Ministry of National Defence of Romania

05/16/2022 | Press release | Distributed by Public on 05/16/2022 10:32

Parteneriatul strategic dintre industria națională de apărare și sistemul național de securitate și apărare – garanția stabilității și rezilienței naționale, regionale și[...]

Conferința "Parteneriatul strategic dintre industria națională de apărare și sistemul național de securitate și apărare - garanția stabilității și rezilienței naționale, regionale și euro-atlantice" va avea loc marți, 17 mai, de la ora 16.00, la Palatul Cercului Militar Național din București.

Activitatea se desfășoară, în premieră, în marja "Expoziţiei internaţionale dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private/Black Sea Defense, Aerospace and Security - BSDA 2022", cea mai mareexpoziție de tehnică militară, aeronautică şi securitate din estul Europei.

La eveniment vor participa aproximativ 120 de specialiști în domeniul securității din țară și din străinătate, reprezentanți ai conducerii MApN și ai categoriilor de forțe ale Armatei României, diplomați acreditați la București și reprezentanți ai companiilor din domeniul industriei de apărare.

În cadrul conferinței, organizată de Statul Major al Apărării, prin redacția Gândirea Militară Românească, și Asociația Servicii Integrate de Apărare, Securitate și Intelligence, vor fiabordate principalele aspecte ale relației dintre industria de apărare și sistemul national de apărare, respectiv cercetarea și dezvoltarea în domeniul apărării, investiții în apărare, venituri din apărare, politica de achiziții de tehnică militară, transfer de tehnologie, principalele programe de înzestrare ale Armatei României, politica de compensare, inițiative de cooperare regională și internațională etc.

În deschiderea conferinței vor susține alocuțiuni șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, președintele Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță naționalădin Senat, Nicoleta Pauliuc, și consilierul de stat în Cancelaria Primului Ministru, Iulian Chifu. Ulterior, vor avea loc două dezbateri, respectiv "Relația economie - securitate națională și securitate colectivă" și "Rolul industriei de apărare în asigurarea securității naționale".

La prima dezbatere vor participa Florin Marian Spătaru, ministrul economiei, Simona Cojocaru, secretar de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale în MApN, Mario Blokken, șeful Secretariatului permanent al centrului European pentru interoparibilitate militară, Finabel, și Nicolae Nasta, directorul general al ROMTEHNICA. La cea de-a doua dezbatere vor lua parte generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției generale pentru armamente, Gabriel Țuțu, directorul ROMARM S.A., și Viorel Manole, directorul executiv al PATROMIL.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la deschiderea conferinței vor fi așteptați marți, 17 mai, între orele 15.30 și 15.45, la intrarea în Palatul Cercului Militar Național (str. Constantin Mille nr. 1).