Universitatea Babes-Bolyai

09/12/2022 | Press release | Distributed by Public on 09/12/2022 04:29

Conferința de încheiere a proiectului POCU 132253 Calitate și interdisciplinaritate în practica studenților Universității Babeș-Bolyai în management cultural (CIP), organizată[...]

Facultatea de Studii Europene împreună cu Facultatea de Teologie Ortodoxă și cea de Teatru și Film organizează vineri, 16 septembrie 2022, de la ora 11.00, conferința de încheiere a proiectului "Calitate și interdisciplinaritate în practica studenților Universității Babeș-Bolyai în management cultural (CIP)", finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6- Educație și competențe, prioritatea de investiții 10.iv.

Activitățile proiectului s-au desfășurat în perioada 18 septembrie 2020 - 17 septembrie 2022 și au implicat un număr de 324 studenți din cadrul celor trei facultăți, prin derularea de activități de consiliere și orientare profesională, sesiuni de sensibilizare și competențe antreprenoriale și stagii de practică în domeniul managementului cultural. Proiectul face parte din prioritățile strategice ale Universității Babeș-Bolyai de identificare a nevoilor studenților și de corelare a acestora cu piața forței de muncă și a beneficiat de un buget de 4.741.271,58 lei, din care cofinanțare UE 4.030.080,84 lei.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a facilita trecerea de la educație la muncă pentru 324 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai, de la cele trei facultăți, prin implementarea unui program inovativ de învățare la un potențial loc de muncă în domeniul managementului cultural. Activitățile întreprinse în cadrul proiectului au dus la atingerea obiectivelor specifice ale proiectului:

  1. Crearea unei rețele de 18 ofertanți de practică din Cluj-Napoca în domeniul managementului cultural, din mediul public și privat, care prezintă potențial competitiv.
  2. Consilierea, orientarea profesională și sensibilizarea a 324 de studenți ai Facultăților de Studii Europene, Teatru și Film, și Teologie Ortodoxă, în vederea pregătirii acestora pentru programul de practică.
  3. Pregătirea practică a celor 324 de studenți în rețeaua de ofertanți de stagii de practică, conform planurilor de învățământ și competențelor specifice din domeniile vizate.
  4. Pregătirea celor 324 de studenți pentru angajare în domeniul managementului cultural, în relație cu partenerii de practică ai proiectului.

Proiectul a avut o echipă formată din 46 de experți și un suport administrativ, contabil, juridic și tehnic care au permis implementarea cu succes a acestuia. Programul conferinței poate fi vizualizat

Pentru a putea urmări live conferința vă invităm să accesați: https://zoom.us/j/4214494897?pwd=bTg3eEkxU3lKNitxNHlYa0liaVdVUT09