Nordea Bank Abp

05/22/2024 | Press release | Distributed by Public on 05/22/2024 02:09

Nordea gør uge 22 til landsdækkende “stop svindel”-uge

Antallet af svindeltilfælde stiger fortsat, og dagligt går kriminelle efter at manipulere deres ofre til selv at overføre store pengebeløb eller give adgang til deres konti. Bagmændene bliver stadig mere udspekulerede, så det kræver konstant opmærksomhed at forhindre svindlen.

Derfor dedikerer Nordea nu uge 22 til en landsdækkende indsats mod svindel, når 33 af bankens filialer rundt om i hele Danmark afholder arrangementer med fokus på de mest udbredte svindelforsøg og ikke mindst, hvordan man undgår dem. For man har ret til at føle sig tryg - også digitalt.

"Det danske samfund er bundet sammen af vores høje grad af gensidig tillid. Det ved de kriminelle. Og det udnytter de kynisk til målrettet at franarre penge ved for eksempel at lade som om, at de er myndighederne. Det er forfærdeligt for den enkelte og et stort problem for vores fællesskab. I Nordea mener vi, at modsvaret er at forsøge at være et skridt foran svindlerne. Det kan vi kun, hvis vi står sammen. Derfor er alle, uanset om man er kunde i banken eller ej, velkomne i vores filialer, når vi inviterer indenfor til viden om, hvordan vi i fællesskab bremser svindlerne," siger Mads Skovlund, landechef og bankdirektør med ansvar for Nordeas danske privatkunder.

Arrangementerne i de lokale filialer vil blandt andet handle om, hvordan svindlerne arbejder, hvilke psykologiske tricks de bruger til at manipulere, og hvad man kan gøre for at undgå at blive offer. Det er muligt at tilmelde sig via Nordeas hjemmeside på www.nordea.dk/stopsvindel.

Har man ikke mulighed for at deltage i de fysiske arrangementer, er det også muligt at deltage i et webinar. Her kan man også stille spørgsmål og få gode råd.

Ifølge de seneste tal fra Finans Danmark og Nationalbanken svindlede kriminelle sig i løbet af 2022 til 425 millioner kroner. Det er en stigning på 27 procent i forhold til året før.

Fakta:
Det er muligt at deltage i Nordeas "stop svindel"-arrangementer i disse byer: Aalborg, Aarhus, Allerød, Ballerup, Esbjerg, Fredericia, Frederikssund, Furesø, Glostrup, Greve, Halsnæs, Helsingør, Herning, Hillerød, Hjørring, Holbæk, Holstebro, Horsens, Hørsholm, Kalundborg, Kolding, København, Køge, Lemvig, Lyngby, Nykøbing F., Næstved, Odense, Ringsted, Roskilde, Vordingborg.

Nordeas fem korte råd til at undgå digital svindel:

  1. Lav aldrig en overførsel, fordi nogen forsøger at overtale dig til det - og udlevér aldrig dit MitID eller dine kortoplysninger til en i telefonen.
  2. Læs altid teksten i MitID-app'en og SMS'en, inden du bekræfter.
  3. Klik ikke på et link i en SMS eller e-mail, du ikke har bedt om.
  4. Stol på din sunde skepsis og undersøg troværdigheden.
  5. Tal med dine nærmeste om digital svindel og hold dig opdateret.

Pressemeddelelser