ROSA - Agentia Spatiala Romana

04/21/2021 | News release | Distributed by Public on 04/21/2021 02:42

Imaginile prin satelit – elementele cheie pentru Google Earth

Planeta noastră este în schimbare, iar o reprezentare vizuală a evoluției în timp, una dintre cele mai cuprinzătoare până la momentul actual, este acum la dispoziția publicului. Datorită colaborării strânse dintre Google Earth, ESA, Comisia Europeană, NASA și US Geological Survey, 24 de milioane de fotografii prin satelit din ultimii 37 de ani au fost încorporate într-un nou strat de Google Earth - creând o nouă vizualizare interactivă evoluției în timp a planetei noastre.

Cu ocazia celui mai semnificativ update a lui Google Earth din 2017, utilizatorii pot descoperi planeta noastră într-o nouă dimensiune - timpul. Utilizatorii pot fi martorii a aproape patru decenii de schimbări ce au avut loc pe planeta noastră cu ajutorul noii caracteristici Timelapse din Google Earth. Această actualizare va dezvălui dovezile vizibile ale schimbărilor drastice care au loc în lumea noastră, inclusiv efectele schimbărilor climatice și comportamentului uman.

Utilizatorii pot călători în întreaga lume, explorând formele în continuă schimbare ale litoralului, urmărind creșterea orașelor mari, depistând defrișări și multe altele. Google Earth vă va duce într-un tur ghidat în funcție de fiecare subiect, pentru a înțelege mai bine schimbările planetei și modul în care oamenii le experimentează.

Flota de sateliți Sentinel este deținută de UE și concepută pentru a furniza multitudinea de date și imagini esențiale pentru programul de mediu Copernicus al Uniunii Europene. Cheia pentru îmbunătățirea opțiunii Timelapse și a funcționalității sale a fost misiunea Copernicus-Sentinel-2, utilizată predominant pentru monitorizarea terenurilor.

Pentru a explora Pământul cu ajutorul unui Timelapse, utilizatorii trebuie să aleagă orice loc de pe planetă unde doresc să vadă evoluția în timp, folosind bara de căutare. Google Earth va fi actualizat anual cu imagini Timelapse pe parcursul următorului deceniu, pe măsură ce mai multe imagini din satelit vor fi disponibile.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: Google Earth Timelapse (Google, Landsat, Copernicus)