BitDefender SRL

11/02/2022 | Press release | Distributed by Public on 11/02/2022 07:18

Bitdefender lansează o tehnologie de protecție a chat-ului pentru aplicațiile de mesagerie de pe mobil

Bitdefender lansează o tehnologie de protecție a chat-ului pentru aplicațiile de mesagerie de pe mobil

November 2022

Noua tehnologie Scam Alert detectează linkurile periculoase trimise prin WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram și Discord și notifică utilizatorii imediat despre pericolul la care se expun.

Bitdefender, lider global în domeniul securității cibernetice, a lansat în premieră pentru industrie o tehnologie de protecție în timp real a chat-ului din aplicațiile de mesagerie de pe dispozitive mobile. Bitdefender Chat Protection alertează imediat utilizatorii dacă sunt primite sau trimise linkuri periculoase prin intermediul celor mai populare aplicații de chat din lume, inclusiv WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram și Discord. O inovație în industrie, noile funcționalități ajută la protejarea utilizatorilor împotriva activităților specifice criminalilor cibernetici care țintesc dispozitive mobile.

Chat Protection este inclus în Bitdefender Mobile Security pentru Android prin intermediul tehnologiei Bitdefender Scam Alert, folosită de utilizatori pentru monitorizarea, detectarea și stoparea atacurilor bazate pe linkuri trimise prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, notificărilor și mesajelor text SMS. Chat Protection monitorizează în permanență sesiunile de chat, alertând utilizatorii cu privire la linkuri suspecte care ar putea fi folosite în furtul datelor financiare, datelor de acces la conturi online și altor informații sensibile.

Atunci când sunt detectate linkuri periculoase în timpul sesiunilor de chat, utilizatorul primește un avertisment împreună cu informații despre riscurile asociate și o recomandare de acțiune imediată. În cazul în care avertismentele sunt ignorate, tehnologiile integrate de protecție web împiedică utilizatorul să navigheze către pagina web infectată.

Peste două miliarde de persoane folosesc WhatsApp și peste un miliard folosesc Facebook Messenger la nivel global. În acest context, amenințările informatice și escrocheriile livrate prin intermediul aplicațiilor de mesagerie instant și al mesajelor text SMS rămân unul dintre principalele riscuri la adresa utilizatorilor de telefoane mobile în 2022. Potrivit datelor interne ale Bitdefender, spamul și domeniile de internet periculoase reprezintă împreună 85% dintre URL-urile infectate detectate.

"Amenințările mobile devin tot mai frecvente, iar infractorii cibernetici au evoluat dincolo de atacurile de phishing pe bază de e-mail, incluzând în tacticile lor mesaje text SMS și aplicații populare de mesagerie instant. Cu noile capabilități din Bitdefender Mobile Security for Android, utilizatorii pot vorbi în siguranță știind că beneficiază de o protecție puternică, în timp real, împotriva amenințărilor informatice, a linkurilor periculoase și a escrocheriilor pe dispozitivele lor Android", spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru operațiuni soluții consumer la Bitdefender.

Clienții Bitdefender Mobile Security for Android cu Chat Protection beneficiază de:

- Alertă pentru riscurile financiare și de pierdere de date -- Atunci când utilizatorii primesc un link suspect în aplicațiile de mesagerie, notificări sau mesaje text, aceștia sunt informați pentru a preveni accesarea sau distribuirea mai departe a linkului.

- Protecție sporită pentru prieteni și familie -- Dacă un link potențial periculos este distribuit din greșeală, utilizatorii au opțiunea de a retrage sau șterge mesajul.

- Detectarea ingineriei sociale avansate - Tentativele de phishing care se mizează pe curiozitate, pe urgență și pe impersonare sunt recunoscute și semnalate de Bitdefender, oferind utilizatorilor un nivel suplimentar de protecție.

Bitdefender Mobile Security pentru Android cu protecție în timp real pentru chat în WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram și Discord este disponibil acum pentru clienții existenți și noi.