Netflix Inc.

08/19/2022 | Press release | Archived content

Documentarul Netflix Echipa revanșei realizat în colaborare cu Comitetul Olimpic Internațional și avându-i ca producători executivi pe olimpicii Dwyane Wade și Lebron James va[...]

Acest documentar emoționant celebrează captivanta încercare a Echipei revanșei de a readuce aurul olimpic în America

  • Comitetul Olimpic Internațional și Netflix au colaborat în premieră la captivantul documentar nostalgic Echipa revanșei, care celebrează victoria echipei olimpice americane de baschet masculin din 2008.

  • Premise: Folosindu-se de imagini fără precedent surprinse în timpul Olimpiadei și de materiale din culise, Echipa revanșeispune povestea încercării echipei olimpice americane de baschet masculin de a obține aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, după performanța șocantă obținută cu patru ani mai devreme la Atena. Documentarul oferă o descriere fascinantă a creării acestei echipe și prezintă interviuri revelatoare cu atleți și antrenori, de la Dwyane Wade și LeBron James la Mike "Coach K" Krzyzewski, care discută despre modul în care Echipa revanșei a stabilit un nou standard pentru baschetul american. Documentarul va avea premiera internațională pe Netflix, din 7 octombrie.

  • Documentarul Echipa revanșeieste produs de Olympic Channel, Kennedy/Marshall Company și Mandalay Sports Media în colaborare cu 59th and Prairie Entertainment, UNINTERRUPTED, NBA Entertainment și USA Basketball.

  • Aceasta este prima colaborare între Netflix și Olympic Channel, studioul media operat de Comitetul Olimpic Internațional. De asemenea, este prima dată când Olympic Channel produce un film în exclusivitate pentru un serviciu internațional de difuzare online. În plus, pentru acest documentar, au fost deschise arhive la care până acum nu a mai existat acces și care cuprind imagini din lumea baschetului din ultimii 70 de ani ai istoriei olimpiadelor.

  • Regizat deJon Weinbach. Regizor și scenarist premiat, Jon Weinbach este președintele companiei Skydance Sports, divizie a Skydance Media. Anterior, cineastul a fost producător executiv și vicepreședinte executiv la Mandalay Sports Media, companie care s-a ocupat de crearea de conținut încă din 2012, anul în care a fost fondată de Peter Guber și Mike Tollin. La MSM, Jon s-a ocupat de producția filmului Michael Jordan: Cântecul de lebădăși de producția executivă pentru The Comedy Storeși pentru alte nouă filme documentare pentru Olympic Channel, platforma OTT a Comitetului Olimpic Internațional. Înainte de Mandalay, Jon a produs lungmetrajul nominalizat la premiul acordat de Sindicatul Producătorilor Americani intitulat The Other Dream Teampentru care a creat și scenariul și a fost jurnalist la Wall Street Journal.

  • Produs deGreg Groggel și Diego Hurtado De Mendoza

  • Producători executivi:Frank Marshall, Mike Tollin, Jon Weinbach, Dwyane Wade, Mark Parkman, Mary Byrne și Yiannis Exarchos alături de LeBron James, Maverick Carter, Jamal Henderson și Philip Byron de la UNINTERRUPTED.

  • Jon Weinbach s-a ocupat de producție, iar Mike Tollin de producția executivă pentru Michael Jordan: Cântecul de lebădă.

  • Mark Parkman, director general la Olympic Channel Services, a declarat:"Echipa revanșeireprezintă tot ceea ce este mai bun în cadrul jocurilor olimpice. Acest film invită publicul direct în mijlocul echipei și al Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008 și prezintă personalitățile și dinamica din cadrul unui grup special de vedete care s-au unit pentru a redobândi supremația în baschet pe una dintre cele mai importate scene ale sportului."

  • Producătorul executiv Dwyane Wade a adăugat: "În 2008, am jucat alături de eroii mei, staruri, prieteni și viitori colegi de echipă. Pe lângă încercarea de a câștiga și de a arăta lumii că suntem în continuare o forță, o altă provocare a fost schimbarea percepției și părerii tuturor despre NBA și USA Basketball! Aștept cu nerăbdare ca toată lumea să aibă ocazia să pătrundă în culise și să înțeleagă întregul efort care a fost necesar pentru crearea acestei celebre echipe, Echipa revanșei!"

IMAGINE DIN FILM AICI(pentru descărcare)Realizată de Comitetul Olimpic Internațional/oferită de Netflix