Ministry of Foreign Affairs and European Integration of the Republic of Moldova

11/04/2022 | Press release | Distributed by Public on 11/04/2022 05:47

Diplomația economică - prioritară pe agenda MAEIE. Sinteza activităților și rezultatelor concrete ale Ministerului și misiunilor diplomatice pe parcursul lunii octombrie 2022

4 noiembrie 2022, Chișinău - Diplomația economică - prioritară pe agenda noastră. Câteva din activitățile și rezultatele concrete ale Ministerului și misiunilor diplomatice pe parcursul lunii octombrie:

29 - 30 octombrie, București - "Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface": Vernisajul Vinului Moldovenesc în România cu participarea a peste 40 de vinării din Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului cu suportul Ambasadei Republicii Moldova la București.

Detalii aici: https://bit.ly/3FJzkis.

26 octombrie, Abu Dhabi - Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite a facilitat participarea reprezentanților Asociației "Moldova Fruct" la lucrările Expoziției Internaționale "AgraMe 2022", organizată în premieră la Dubai.

Țara noastră a fost prezentă cu un stand sub marca comercială "Moldova - un gust deosebit". Evenimentul a oferit posibilitatea de a stabili parteneriate de lungă durată cu comercianții și distribuitorii din Orientul Mijlociu și Africa.

Detalii aici: https://bit.ly/3sWRgyv.

23 octombrie, Dublin - Ambasada Republicii Moldova în Irlanda a participat în premieră la International Charity Bazaar, cel mai mare eveniment de caritate organizat de către comunitatea diplomatică din Irlanda. Standul Ambasadei a fost organizat în parteneriat cu rețeaua de magazine "Moldova", care deține circa 20 de magazine alimentare în Irlanda și compania "East Food", importator și distribuitor de fructe uscate și glazurate, semințe și ceaiuri fabricate în Moldova.

Detalii aici: https://bit.ly/3sW8E6L.

17 - 18 octombrie, Nisa - Forumul economic moldo-francez din sudul Franței organizat cu suportul Consulatului general al Republicii Moldova de la Nisa. În cadrul evenimentului au fost prezentate oportunitățile investiționale și comerciale din Republica Moldova.

Detalii aici: https://bit.ly/3UkJzxM

15 - 17 octombrie, Ottawa - Ambasada Republicii Moldova în Canada a participat la cea de-a XV-a ediție a Târgului de vin "Raspipav" din Montreal - țara noastră fiind reprezentată de "Vinohora" și "Les Filles du Vigneron", care au expus peste 50 de vinuri ale companiilor moldoveneșt

13 - 16 octombrie, Ottawa - Ambasada Republicii Moldova în Canada a participat la Competiția "Sélections Mondiales des Vins Canada" din Montreal - țara noastră a fost reprezentată al doilea an consecutiv la această competiție, reușind să obțină aprecierea produselor moldovenești, dintre care trei vinuri au fost incluse în lista Top 50 cele mai bune vinuri.

14 - 15 octombrie, Berlin - Participarea Ambasadei Republicii Moldova în Germania la campania promoțională a strugurilor de masă și prunelor din țara noastră în rețeaua de magazine alimentare "Tegut". Evenimentul a fost organizat de compania germană OGA/AGV Nordbaden eG, care a importat circa 800 tone de struguri și prune din Republica Moldova.

Detalii aici: https://bit.ly/3UplhCV.

12 - 13 octombrie, Praga - Întrevederea vicepremierul Andrei Spînu cu managementul fabricii de producere a mijloacelor de transport Skoda Transportation Group din orașul Plzen, fiind agreată identificarea de comun acord a unui mecanism de conlucrare pentru achiziția de către Republica Moldova a autobuzelor de transport pentru pasageri, pentru rute interurbane.

Detalii aici: https://bit.ly/3U3XeJP.

10 - 12 octombrie, Cairo - Organizarea, în premieră, a Forumului economic Moldova - Egipt, cu participarea a 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri și asociațiilor de profil din Republica Moldova, în urma căruia produsele din țara noastră vor fi mai prezente pe piața din Egipt, fiind agreate mai multe contracte. Evenimentul a avut loc în marja vizitei în Republica Arabă Egipt a viceprim-ministrului Nicu Popescu și ministrului Vladimir Bolea.

Detalii aici: https://bit.ly/3E0skg1.

10 - 12 octombrie, Baku - Întâlnirea delegației Republicii Moldova, condusă de prim-ministra Natalia Gavrilița, cu oamenii de afaceri din Baku - au fost identificate noi oportunități de cooperare între comunitățile de business din Republica Moldova și Azerbaidjan.

Detalii aici: https://bit.ly/3T6kxl8.

10 - 11 octombrie, Chișinău - Ministerul de externe a organizat vizita la Chișinău a reprezentanților companiei Google. În cadrul întrevederilor au fost inițiate discuții privind implementarea a noi proiecte în domeniul digital.

10 octombrie, Lisabona - Ambasada Republicii Moldova în Portugalia a participat la târgul Alegeri Excelente - Vinuri și Arome 2022, care întrunește anual somelieri, producători, consumatori și experți în produse vinicole. Țara noastră a fost reprezentată de Simion Croitoru, Director al companiei "Atlantikdynamik", distribuitor de vinuri moldovenești în Portugalia, reprezentantul a 8 vinării din țara noastră.

Detalii aici: https://bit.ly/3sVezJc.

10 octombrie, Londra - Cu suportul Ambasadei Republicii Moldova la Londra, antreprenorii moldoveni stabiliți în Regatul Unit au participat, alături de antreprenorii români, la evenimentul dedicat oportunităților de business și investiții în România și Republica Moldova, organizat de Ambasada României în colaborare cu Organizația Femeilor Antreprenoare din România. Antreprenorii moldoveni au avut posibilitatea să stabilească contacte cu structurile asociative ale mediului privat din România.

Detalii aici: https://bit.ly/3U7DzbY.

7 octombrie, Praga - Participarea ambasadei Republicii Moldova în Cehia la Târgul Internațional de Inginerie 2022 din orașul Brno - țara noastră a fost reprezentată la târg cu un stand comun al Agenției de Investiții, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei și reprezentanților companiilor ASPA și STEELWISE, specializate în prelucrarea mecanică a diferitor piese din metal.

Detalii aici: https://bit.ly/3U4UHPJ.

5 octombrie, Lisabona - Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză a organizat, împreună cu Consulul Onorific al Republicii Moldova Jose A. Ferraz, o videoconferință cu oameni de afaceri portughezi. Evenimentul a prilejuit prezentarea oportunităților investiţionale şi comerciale din Republica Moldova.

1 - 2 octombrie, Varșovia - Ambasada Republicii Moldova în Polonia a organizat în municipiul Skarszevy, voievodatul Pomerania, "Zilele Moldovei". Evenimentul a prilejuit prezentarea produselor de artizanat popular, costumelor, covoarelor și a vinurilor moldovenești.

Detalii aici: https://bit.ly/3DVuUmn.