Ministry of Foreign Affairs and European Integration of the Republic of Moldova

06/17/2024 | Press release | Distributed by Public on 06/17/2024 04:47

Vicepremierul Mihai Popșoi: „Am mulțumit omologul polonez pentru susținerea pe care o acordă țării noastre și am convenit să continuăm aprofundarea relațiilor bilaterale, pe[...]

17 iunie 2024, Varșovia - Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrului afacerilor externe al Republicii Polone, Radoslaw Sikorski. În cadrul întrevederii oficialul polon a reiterat sprijinul asupra procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Ministrul Radoslaw Sikorski a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue implementarea reformelor și să ne aliniem la standardele europene, pentru că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

La rândul meu, i-am mulțumit omologul polonez pentru susținerea pe care o acordă țării noastre și am convenit să continuăm aprofundarea relațiilor bilaterale, pe măsură ce Republica Moldova avansează pe calea integrării europene.

Am discutat și despre prioritățile președinției poloneze la Consiliul UE și la Grupul de la Vișegrad. Mi-am exprimat aprecierea pentru recenta declarație adoptată la reuniunea miniștrilor de externe de la Weimar, care a inclus un mesaj de sprijin pentru țara noastră.

În cadrul întrevederii, am analizat oportunitățile de îmbunătățire a colaborării economice. La moment, avem investiții cu capital polonez în domenii importante, precum: IT, construcții, agricultură. Ne dorim ca mai multe companii poloneze să investească în Republica Moldova.

De asemenea, am făcut un schimb de opinii despre importanța cooperării interparlamentare și în domeniul apărării, securitatea regională, amenințările hibride, etc." - a conchis ministrul Popșoi.