Universitatea Babes-Bolyai

03/14/2023 | News release | Distributed by Public on 03/14/2023 06:33

Workshop-uri care urmăresc testarea practicilor digitale în pedagogia limbilor străine, pentru cadre didactice și studenți, organizate la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va găzdui, în perioada 27 - 31 martie 2023, evenimentul "Learning Teaching Training Activity 2" în cadrul proiectului DIAL4U - Digital pedagogy to develop Autonomy, mediate and certify Lifewide and Lifelong Language Learning for (European) Universities, proiect finanțat de programul Erasmus+ și coordonat local de Facultatea de Litere.

La eveniment, vor participa studenți de la toți cei 8 parteneri europeni din proiect, precum și cadre didactice de limbi străine - un total de 50 de oaspeți.

LTTA2 este o serie de workshop-uri adresate cadrelor didactice și studenților, care urmărește testarea practicilor digitale în pedagogia limbilor străine. Activitățile vor permite publicului să dobândească o cunoaștere mai comprehensivă a practicilor și politicilor online de predare/învățare a limbilor străine integrate ale proiectului. Sesiuni de tip BarCamp vor ajuta participanții să interacționeze dinamic unii cu ceilalți și să achiziționeze cunoștințe despre procesele de predare și învățare autonomă.

UBB este parteneră în proiectul DIAL4U - Digital pedagogy to develop Autonomy, mediate and certify Lifewide and Lifelong Language Learning for (European) Universities, proiect finanțat de programul Erasmus+, cu durata de 24 luni (1 iunie 2021 - 31 mai 2023).

Proiectul DIAL4U își propune să contribuie la dezvoltarea tehnologiilor digitale și a strategiilor de pedagogie deschisă în procesele de predare și învățare a limbilor străine. Aceste obiective vor fi realizate prin motivarea procesului de predare/învățare și prin recunoașterea competențelor studenților și ale profesorilor, folosind inclusiv sistemul de Resurse Educaționale Deschise. Rezultatele obținute vor fi transferabile, ușor de diseminat și de verificat la distanță, datorită sistemului de open badges (insigne digitale) și micro-credite (micro-credentials) stocate în Infrastructura Europeană de Servicii Blockchain (EBSI) și Europass.

Partenerii în proiect:

  • Université de Lille (Franța) - coordonator
  • Universitat Jaume I (Spania)
  • Stiftung Europa-Universität Viadrina Frankfurt (ODER) (Germania)
  • Malmö Universitet (Suedia)
  • Mykolo Romerio Universitetas (Lituania)
  • Universidade Do Minho (Portugalia)
  • Universitatea Babeș-Bolyai (România)
  • Uniwersytet Wrocławski (Polonia)

Membrii echipei UBB: